Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 55.00€

Αναζήτηση

Βιταμίνη E

Η βιταμίνη Ε είναι μία λιποδιαλυτή βιταμίνη. Βασική της λειτουργία -ως ισχυρό αντιοξειδωτικό- είναι να προστατεύει τους ιστούς του σώματος από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Ιδιότητες:

Η βιταμίνη E χρειάζεται για να βοηθήσει:

  • να κρατήσει το ανοσοποιητικό σύστημα ισχυρό ενάντια στους ιούς και τα βακτήρια
  • στον σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων του αίματος
  • το σώμα να αξιοποιήσει την βιταμίνη Κ
  • στην διεύρυνση των αιμοφόρων αγγείων και στην αποφυγή της πήξης του αίματος (σχηματισμός θρόμβων) μέσα τους
Τροφές και Φυσικές Πηγές Βιταμίνης Ε

Τροφές και Φυσικές Πηγές Βιταμίνης Ε

Η βιταμίνη E υπάρχει κυρίως στα φυτικά έλαια, τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους και τα όσπρια. Η ποσότητα βιταμίνης Ε που πρέπει να λαμβάνεται ποικίλει με βάση την ηλικία, ενώ διαφορετικές ανάγκες βιταμίνης E, έχουν οι εγκυμονούσες και οι θηλάζουσες γυναίκες.Η βιταμίνη Ε είναι ένα θρεπτικό συστατικό που βρίσκεται στα περισσότερα τρόφιμα. Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψή της για ενήλικες και παιδιά άνω των 14 ετών ανέρχεται στα 15 mg.

Ξηροί καρποί σπόροι

  • Ηλιόσποροι: 10 mg ανά ≈28 γρ.
  • Αμύγδαλα: 7,3 mg ανά ≈28 γρ.
  • Φουντούκια: 4,3 mg ανά ≈28 γρ.
  • Κουκουναρόσπορος: 2,7 mg ανά ≈28 γρ.
  • Φιστίκια: 2,4 mg ανά ≈28 γρ.

Φυτικά έλαια

  • Έλαιο φύτρων σίτου: 20 mg ανά κουταλιά της σούπας
  • Έλαιο φουντουκιού: 6,4 mg ανά κουταλιά της σούπας
  • Ηλιέλαιο: 5,6 mg ανά κουταλιά της σούπας
  • Αμυγδαλέλαιο: 5,3 mg ανά κουταλιά της σούπας

Φρούτα και λαχανικά

  • Αβοκάντο: 2,1 mg ανά μερίδα (μισό φρούτο μεσαίου μεγέθους)
  • Κόκκινη πιπεριά (ωμή): 1,9 mg ανά μία μέτρια πιπεριά
  • Μάνγκο: 1,5 mg ανά μερίδα (μισό φρούτο μεσαίου μεγέθους)
  • Κίτρινη Κολοκύθα: 1,3 mg ανά μισό φλιτζάνι
  • Μπρόκολο (μαγειρεμένο): 1,1 mg ανά μισό φλιτζάνι
  • Ακτινίδιο: 1 mg ανά ένα μέτριο φρούτο

Ψάρια

  • Σολομός: 2 mg ανά μερίδα (μισό φιλέτο)
  • Πέστροφα: 2 mg ανά μερίδα (ένα φιλέτο)
  • Καραβίδες: 1,3 mg ανά μερίδα ≈85 γρ.

Οι επιλογές είναι πολλές και αναλόγως των συνδυασμών που θα κάνετε μπορείτε να καλύψετε την ημερήσια ανάγκη μόνο μέσω της διατροφής.

Η βιταμίνη E απορροφάται από το σώμα όταν στο στομάχι υπάρχουν συγχρόνως τροφές που περιέχουν λίπος. Η
Εχει ευεργετικη δραση στο: στην προστασία των κυττάρων από τη βλάβη που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες. Επίσης, η βιταμίνη Ε βοηθά στην ανανέωση των κυττάρων και στην ανάπτυξη των μυών και των κόκκαλων. Επιπλέον, η βιταμίνη Ε έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της αρθρίτιδας και άλλων φλεγμονωδών παθήσεων. Τέλος, η βιταμίνη Ε μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της καρδιαγγειακής νόσου και της διαβήτης τύπου 2.

Ειδικές προφυλάξεις και προειδοποιήσεις – Ποιοι πρέπει να ΜΗΝ παίρνουν βιταμίνη Ε

Εγκυμοσύνη

Η βιταμίνη Ε είναι πιθανώς ασφαλής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όταν λαμβάνεται στη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα. Ωστόσο, δεν πρέπει να λαμβάνετε συμπληρώματα βιταμίνης Ε κατά τους πρώτους δύο μήνες της εγκυμοσύνης χωρίς να συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας, καθώς μπορεί να είναι επιβλαβής για το μωρό. Οι μέγιστες συνιστώμενες ποσότητες βιταμίνης Ε αργότερα είναι 800 mg για ηλικίες 14-18 ετών και 1.000 mg για άνω των 18 ετών.

Παιδιά

Η βιταμίνη Ε είναι πιθανώς ασφαλής για παιδιά όταν λαμβάνεται στο σωστό δοσολογικό πλαίσιο. Παρόλα αυτά, τα παιδιά θα πρέπει να αποφεύγουν τη λήψη υψηλότερων από τις συνιστώμενες ημερήσιες δόσεις βιταμίνης Ε. Οι μέγιστες συνιστώμενες ποσότητες για παιδιά είναι 300 IU για ηλικίες 1-3 ετών, 450 IU για ηλικίες 4-8 ετών, 900 IU για ηλικίες 9-13 ετών, και 1.200 IU για ηλικίες 14-18 ετών.

Αιμορραγικές διαταραχές

Η βιταμίνη Ε μπορεί να επιδεινώσει αιμορραγικές διαταραχές, οπότε αν έχετε αιμορραγική διαταραχή, αποφύγετε τα συμπληρώματα βιταμίνης Ε.

Καρδιακές παθήσεις

Η βιταμίνη Ε μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο θανάτου σε άτομα με ιστορικό καρδιακής νόσου. Άτομα με ιστορικό καρδιακής νόσου θα πρέπει να αποφεύγουν τη λήψη δόσεων βιταμίνης Ε μεγαλύτερες από 400 IU ημερησίως.

Και πολλές άλλες προειδοποιήσεις υπάρχουν, συμβουλευτείτε πάντα τον γιατρό σας πριν από τη λήψη οποιωνδήποτε συμπληρωμάτων βιταμίνης Ε ή άλλων συμπληρωμάτων διατροφής.

40 Προϊόντα
-25%
-25%
-30%
45.95€ 32.17€
-41%
-37%
36.51€ 23.00€
-30%
-25%
-25%
12.00€ 9.00€
-25%
-30%
-30%
27.45€ 19.22€
-20%